Protocol i mesures COVID-19

 

PROTOCOL SANITARI COVID-19

MARXA NADALENCA 2021

Associació Solidària Veïns Plaça Catalunya

El present protocol detalla les mesures de seguretat sanitària que s’aplicaran a la Marxa Nadalenca, que se celebrarà el 10 de gener de 2021, i l’operativa que se’n deriva. Tots els participants estan obligats a conèixer-les i a complir-les.

En cas que aquest protocol contradigui en algun punt el reglament de la cursa (o qualsevol altra informació que figuri al web), prevaldran les mesures d’aquest document.

En cas d’ anul·lació de la cursa, els inscrits podran optar per: guardar l’ inscripció per la pròxima edició, demanar la devolució de l’ import pagat, fer un donatiu a Càritas Olot.

La prioritat dels organitzadors és mantenir la seguretat i la salut de les persones que d’una manera o altra participin en l’esdeveniment. Això inclou no només els corredors, sinó també els espectadors, els voluntaris i l’equip de l’organització.

Hem elaborat un conjunt d’indicacions i mesures, que com a organitzadors ens comprometem i ens obliguem a aplicar.

Demanem a tothom col·laboració i paciència. Si us plau, respecteu les normes establertes i sigueu considerats amb els voluntaris i la resta de participants. La percepció de seguretat és molt personal i, per tant, si seguiu les recomanacions i els protocols establerts per l’organització, tothom podrà gaudir plenament d’aquesta matinada.

RECOLLIDA DE DORSALS I INSCRIPCIONS

Les noves inscripcions com la recollida de dorsals pels inscrits internet es realitzaran el mateix matí de l’activitat S’adequarà en un espai a l’aire lliure aplicant les mesures de distanciament pròpies en aquest període.

L’únic punt d’avituallament serà al final de la cursa, a l’arribada els voluntaris donaran una bossa amb l’aigua i productes a cada participant.

SORTIDA

La sortida es realitzarà de manera esglaonada. Tenint en compte els 6m de línia de sortida, mantenint els 2m de seguretat, sortiran 4 participants a la vegada i això cada 5 segons. Aquest temps de 5 segons permet mantenir una distància superior a 10m entre cada corredor al moment de la sortida i més de 5m entre cada caminador.

Es delimitarà una zona de sortida amb presa de temperatura a l’entrada de la mateixa i oberta als participants a les 09h45. Es cridarà primer els corredors per ordre de temps acreditat per la distància a recórrer i després els caminadors. A les 10h00 tindrà lloc la sortida.

La mascareta serà obligatòria abans de la sortida i doncs al moment d’entrar a la zona de sortida.

Es mantindrà un espai lateral de 2m entre cada corredor i de 2m en profunditat.  Els llocs a ocupar pels participants estaran materialitzats amb marques de guix al terra. Cada corredor haurà d’ocupar un lloc per tal de mantenir la distància de seguretat.

Els corredors amb una temperatura igual o superior a 37,5oC no podran participar.

IMPORTANT:
1 – Una vegada dins de la zona de sortida cada
participant haurà de tenir posada la mascareta fins el moment que es doni LA SEVA sortida. Una vegada efectuada la sortida i a partir del moment que es mantingui la distància de 10m pels corredors i 5m pels caminadors, se l’haurà de guardar i tenir-la a punt per posar-la en cas de no poder mantenir aquestes distàncies. A l’arribada, una vegada passada la línia de meta, cada participant s’haurà de tornar a posar la mascareta a més de mantenir una distància de 2m amb qualsevol persona quan estigui estàtic.

2 – Com cada any, es donarà el temps final a cada participant que faci el recorregut corren. Com és lògic portant xip, aquest temps final es comptabilitzarà des del pas de cada participant per la línia de sortida fins al pas per la línia d’arribada.

El xip serà de un sol ús i el corredor no l’haurà de retornar.

ORGANITZACIÓ DE LA SORTIDA

Sortida a les: 10h00- final a les 10h05

Entrada a zona de sortida a les 09h45

Temps aproximat per realitzar totes les sortides: 5minuts

-        4 participants cada 5 segons = 48 participants /minut = 240 participants en 5min

Espai d’amplada: 6m.

Zona d’espera: Pl Catalunya.

Sortida: Plaça Catalunya amb Passeig Barcelona

ARRIBADA I AVITUALLAMENT FINAL

Per tal d’evitar l’acumulació de persones a la zona d’arribada, l’accés a aquesta zona estarà prohibida al públic. En tot cas l’aforament serà inferior al d’anys anteriors.

Atès que, segons normativa, no es permet el menjar manipulat ni la beguda a granel, tots els productes dels avituallaments seran en format individual.

  • S’habilitarà una via d’accés només per a participants.
  • Caldrà dur la mascareta posada en tot moment i per a tothom.
  • El menjar i la beguda es lliuraran envasats en format individual.
  • No hi haurà servei de dutxes, massatges, vestidors, guarda-roba.
  • Totes les dades personals dels participants, voluntaris i membres de l’organització seran guardades amb l’informació també de la temperatura. Tots hauran d’emplenar el full de declaració responsable conforme no tenen cap símptoma, ni lleus, de malaltia i que no hagi tingut els darrers 14 dies cap simptomatologia compatible amb la COVID-19 i no haver estat en contacte estret amb persones infectades.
  • En cas d’ utilitzar un bolígraf per emplenar la declaració o per realitzar les inscripcions, l’organització en donarà un a cada participant.
  • S’avisarà de forma repetitiva als participants i públic de les normes sanitàries tant per megafonia com també amb panels informatius
  • El dibuix tècnic de la sortida, del recorregut, els carrers amples de la ciutat i la quantitat de participants, permeten sense cap problema mantenir en tot moment les distàncies de seguretat.
  • En tot cas recordem que la distància de seguretat ha de ser proporcional a la velocitat, quan es va en parella cal situar-se en paral·lel separats 2 metres i s’aconsella sortir del rebuf de l’esportista del davant i situar-se en diagonal.

·        Pels voluntaris o membres de l’organització, serà obligatori portar la mascareta en tot moment quan s’atengui als participants. Abans de fer qualsevol tasca de manipulació de producte o material serà obligatori el rentat de mans i portar guants.

·        Un cop començada la cursa queda prohibit llençar la mascareta al terra, tant al principi com al llarg del recorregut.

·        Per raons de seguretat no es farà entrega de premis per categories. Només es donaran premis als tres primers masculins i tres primeres femenins de la general.